14 Ekim 2008 Salı

SODALI PEYNİRLİ BÖREK

TV'deki sabah programlarından birinde gördüğüm bu tarifi hemen not etmiş, bayram sonrası gelen misafirlere bu tarifi yapmaya karar vermiştim. O gün herkes bu böreği çok beğendi. Hatta kayınvalidem bugün gelecek misafirleri için böreğin tarifini isteyince gerçekten beğenildinden emin oldum.
Malzemesi
3 yufka
İçi için
100 gr beyaz peynir1 su bardağı kaşar rendesiYarım demet kıyılmış maydonoz veya dereotu
Sosu için
3 yumurta1 çay bardağı sıvıyağ1 şişe soda
Yapılışı
3 yufkayı üst üste koyup 4 eşit parçaya bölün. Toplam 12 eşit üçgen parça elde edeceksiniz. Her bir parçanın geniş kısmına hazırladığınız içten serpin ve geniş kenarın 2 ucunu hafifçe içe kıvırarak (peynirlerin tepsiye konulurken uçlardan dökülmemesi için) rulo yapın. Yağlanmış kare ya da diktörgen fırın tepsisine her bir ruloyu yan yana, biraz sıkıştırarak dizin. Tüm parçaları bu şekilde dizdikten sonra çatalla çırptığınız 3 yumurtaya bir çay bardağı sıvıyağ ve bir şişe soda ilave edin. Bu sosu tepsideki yufkaların üzerine dökün. Buzdolabında 1 gece bekletin. Ertesi gün önceden ısıtılmış 180-200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: