9 Ekim 2008 Perşembe

KURUTULMUŞ PATLICAN VE BİBER DOLMASI

MALZEMELER
15′er adet kurutulmuş patlıcan ve biber dolması yıkanmış,250 gr kıyma,1 su bardağı pirinç,4 baş kuru soğan yemeklik doğranmış,yarım demet maydanoz doğranmış,1 yemek kaşığı salça,1 yemek kaşığı kuru nane,1 tatlı kaşığı karabiber,1 çay bardağından bir parmak az zeytinyağı,1,5 tatlı kaşığı tuz *Ayrıca, bir buçuk yemek kaşığı limon tuzu, en son dolmaların üzerine dökülmek üzere YAPILIŞI
Derin bir tencerede haşlama suyu kaynatın. Önce biberleri atın, bir iki taşım kaynamasını bekleyip süzgeçle alın. Sonra patlıcanları atın. 5 dakika kaynatıp süzgeçle alın. Diğer tarafta bütün dolma iç malzemesini karıştırın. Sırayla patlıcan ve biberlerin içini yeterli miktarda doldurun (bir parmak boşluk kalacak şekilde). Ağızlarını birleştirip yan yana dizin. Bütün dolmalara aynı işlemi uyguladıktan sonra üzerine limon tuzunu serpin. Dolmaların üzerini bir tabakla kapatıp yüze yüz gelecek şekilde kaynamış su ekleyip pirinçler pişene kadar pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis yapın. Limon tuzu yerine sumak ekşisi de kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok: