21 Ekim 2008 Salı

PASTANE AY ÇÖREĞİ

MALZEMELER: hamuru:1 paket yumuşak margarin -1 yumurta -3 kaşık şeker -1/2 bardak su -1 paket maya -1/2 kaşık tuz -1 tatlı kaşığı mahlep - 1 vanilya - un iç harcı: 1 bardak döğülmüş ceviz -1/2 bardak pudra şekeri -1 çay bardağı izmir üzümü -1 kahve fincanı süt -1 yumurta akı -1 kaşık galeta unu -1 portakal kabuğu rende -3 kaşık kakao -tarçın ve mutlaka yeni bahar 1 paket vanilya yapılışı: hamuru yoğur.hiç beklemeden bezelere ayır.iri ceviz büyüklüğünde...her bezeyi uzun oval şekilde aç .iç harcını içine tam ortasına boylu boyunca koy.yanlarda kalan hamuru yukarı doğru kaldır ve birleştir sonra hamuru elinle biraz yuvarla ve ay şekli ver...üzerlerine yumurta sarısı sür... çatalın ucu ile çizik yap..istersen file badem de serp doğru fırına ...fazla olduğu için ben yarısını derin dondurucuya piştikten sonrada koyuyorum hiç bir şey olmuyor...o kadar nefis kokuyor ve o kadar lezzetliki tadına doyamıyacaksınız...kolay gelsin...

Hiç yorum yok: