18 Ekim 2008 Cumartesi

GÜL TATLISI

MALZEMELER:
250gr margarin veya tereyag[yumusak]
1su bardagi siviyag
1su bardagi yogurt
1su bardagi irmik
1yemek kasigi sirke
1 paket kabartma tozu
aldigi kadar un
surubu:
6su bardagi toz seker
6su bardagi su
3-4 damla limon suyu
karistirilip kaynatilir.
malzemelerin hepsi karistirilip yumusak bir hamur hazirlanir
3-4mm inceliginde acilip cay bardagi ile kesilir
4 yuvarlak sirt sirta konup rulo sarilir ortadan kesilir tepsiye dizilir
onceden isitilmis firinda 180 derecede pisirilir
firindan cikinca soguk surup dokulur
not bu olcuden iki firin tepsisi oluyor.içine kırmızı gıda boyası ve gül suyu ekleyebilirsiniz:)veee üzerlerine tam ortasından birer fındık tanesi:P

Hiç yorum yok: