21 Ekim 2008 Salı

DOMATES ÇORBASI

MALZEMELER: 2 dolu yemek kaşığı tereyağı VEYA sıvıyağ 2 dolu yemek kaşığı un 1 orta boy kuru soğan (isteğe bağlı) 5 adet orta boy domates (kabuğu soyulmuş ve küp doğranmış) 1 dolu yemek kaşığı domates salçası 5 su bardağı su 2 yemek kaşığı süt Tuz, karabiber, tatlı kırmızı biber, pulbiber Üzeri için kaşar peyniri rendesi ve kruton Yapılışı: Tencerede tereyağını kızdırıp unu kavurun. İnce kıyılmış soğanları ilave edip kavurmaya devam edin. Salça ve domatesleri de ekleyip karıştırarak tekrar kavurmaya devam edin. Suyu ve sütü ekleyip karıştırın ve kaynayana kadar arada karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra ateşi kısın ve çorbayı el blenderından geçirerek pürüzsüzleştirin. Tuz, karabiber, kırmızı biber ve pulbiber ilave edip kısık ateşte 15 - 20 dakika daha pişirin. Servis tabağına alıp üzerine bol miktarda kaşar peyniri rendesi ve isterseniz kruton ilave edip servis yapın

Hiç yorum yok: