her kadın güzel yemek yapmayı ister...gerçekten de yemek yapmak bir sanattır....beğendiğim ve denediğim güzel tarifleri sizlerle paylaşmak istedim...
8 Ekim 2008 Çarşamba
MUHALLEBİLİ KADAYIF portakal ağacından
SEVMEYEN OLMAYACAK :)
selamlar
arkadaşlar bugün bir arkadaşımdan tarifini aldığım ve hemen eve gelip kaptığım çok hoş bir kadayıf tatlısının tarifini sizlerle paylaşmak istedim:
Muhallebi için malzemeler:
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
4 su bardağı süt
1 paket vanilya
Bu malzemelerle muhallebi yapılacak.daha sonra 1 paket kremşanti 1 su bardağı sütle çırpılıp bu muhallebiyi ocaktan alır almaz içine eklenecek.
Kadayıf için malzemeler:
4 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı sıvıyağ
300 gr taze kadayıf
Taze kadayıfı küçük parçalara bölüp şeker ve yağ ile koyulaşıncaya kadar kavurunuz.( Pilav için kavurduğumuz tel şehriyeden biraz açık renk olacak )
Daha sonra kavrulan kadayıfı ikiye bölüp yarısını borcama yayın.
Üzerine yapmış olduğunuz muhallebinin hepsini dökün.
Üzerine kalan kadayıfı muhallebinin üstü tamamen kapanacak şekilde serpin
Soğuyana kadar dışarda bekletin daha sonra 2-3 saat buzdolabında bekletin.
Hem hafif hemde çok lezzetli bir tatlı oluyor.Görüntüsü ise çok şık :)
Afiyet olsun...
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder