8 Ekim 2008 Çarşamba

MUHALLEBİLİ KADAYIF portakal ağacından

SEVMEYEN OLMAYACAK :) selamlar arkadaşlar bugün bir arkadaşımdan tarifini aldığım ve hemen eve gelip kaptığım çok hoş bir kadayıf tatlısının tarifini sizlerle paylaşmak istedim: Muhallebi için malzemeler: 1 su bardağı un 1 su bardağı şeker 4 su bardağı süt 1 paket vanilya Bu malzemelerle muhallebi yapılacak.daha sonra 1 paket kremşanti 1 su bardağı sütle çırpılıp bu muhallebiyi ocaktan alır almaz içine eklenecek. Kadayıf için malzemeler: 4 yemek kaşığı şeker 4 yemek kaşığı sıvıyağ 300 gr taze kadayıf Taze kadayıfı küçük parçalara bölüp şeker ve yağ ile koyulaşıncaya kadar kavurunuz.( Pilav için kavurduğumuz tel şehriyeden biraz açık renk olacak ) Daha sonra kavrulan kadayıfı ikiye bölüp yarısını borcama yayın. Üzerine yapmış olduğunuz muhallebinin hepsini dökün. Üzerine kalan kadayıfı muhallebinin üstü tamamen kapanacak şekilde serpin Soğuyana kadar dışarda bekletin daha sonra 2-3 saat buzdolabında bekletin. Hem hafif hemde çok lezzetli bir tatlı oluyor.Görüntüsü ise çok şık :) Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: