8 Ekim 2008 Çarşamba

HÜNKAR BEĞENDİ

Güzel bir hünkar beğendi yemeğine kim hayır diyebilir???Bu yemek benim spesiyallerimden...Şiddetle tavsiye ederim..Deneyin ve bu muhteşem lezzete aşiyan olun... Beşamel sos malzemesi: 3-4 patlıcan 3 çorba kaşığı un 4 çorba kaşığı tereyağı 2 su bardağı süt 1 tatlı kaşığı tuz Et malzemesi: 1/2 veya 1 kg kuzu eti, şeritler halinde kesilmiş 2 diş sarımsak,doğranmış 1 çorba kaşığı un 1 yemek kaşığı domates veya biber salçası tuz karabiber Sosun hazırlanması: 1. Patlıcanları alimünyum folyoya sarıp ocağın üzerinde közleyin. Közlendikten sonra soyup ezin. 2. Un ve tereyağını kavurun. 3. Sütü azar azar yedirin. 4. Tuzu ekleyin. 5. Sosu ezilmiş patlıcanlarla karıştırın. 6. Tüm karışımı çukur bir tabağa alın. Etin hazırlanması: 1. Etleri tavaya koyun ve suyunu çekene kadar az sıvıyağ ile pişirin. 2. Unu ekleyin. 3. Sarımsakları ve salçayı da ilave ettikten sonra tuz ve karabiberle lezzetlendirin. 4. Etleri bir borcama koyun. Servis yaparken tabağa ilk önce beğendisini (sosunu) koyun. sonra beğendinin tam ortasına gelecek şekilde eti yerleştirin.

Hiç yorum yok: