12 Ekim 2008 Pazar

BUMBADA PASTA

15/7/2007 - BUMBADA PASTA (yeni versiyon) Kategori: tatlilar biliyorsunuzki bumbada pastamı daha önce taze hindistan cevizi ile yaparak yayınlamıştım.oktay ustam programında denemiş ve çok beğenmişti.o günden beri büyük ilgi gören bu tarifim hakkında bir çok soru ve istek aldım.bende bunun üzerine yeniden ve hindistan cevizinin kurutulmuş tozuyla denedim ve isteyen arkadaşlarım için yayınlıyorum.... BUMBADA TARİFİ:
İÇİ:1s.b. hindistan cevizi ,
yarım ç.b. toz şeker ,
1 fincan süt
ile hafif pişirilir.vakit varsa 1 gece kapalı bir kapta dolapta bekletilir. ÜZERİNE : Fırından çıkınca dökmek için şekerli su(3 s.b.toz şekere çözünene kadar su ekleyip hazırlayın) ve 250 gr benmari usulü eritilmiş bitter çikolata HAMURU: 250 gr margarin (oda sıcaklığında)
1ç.b. sıvıyağ
1ç.b. pudra şekeri
2 yumurta
3 ç.k. kakao
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un
ile kurabiye kıvamında yumuşak bir hamur elde edilir. hamurdan parçalar alarak , içini ilave edip ,çiğ köfte şeklinde kapatıyoruz.175 dereceli fırında 20 veya 25 dakika pişirdikten sonra soğuk şekerli suyu döküyoruz. içiçe yanmaz iki tabak yerleştirip ,alttaki kaba yarısına kadar su ilave ediyoruz.çikolatayı kırarak , üsteki tkaba ekliyoruz ve benmari usulü eriterek şekerini çekmiş ve soğumuş bumbadaları batırıyoruz.biraz dolapta soğutup servis ediyoruz.AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok: