9 Ekim 2008 Perşembe

KUMPİR

KUMPİR (bu tarifin malzemelerini ölçüyle vermiyorum, kendi zevkinize ve ikram edeceğiniz kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz.) MALZEMELER patates,kaşar peynirİ (hem üzeri hem de içi için),tereyağ,süt,toz kırmızı biber,karabiber,tuz,kuru nane,turşu,zeytin,sosis,haşlanmış bezelye,süslemek için;ketçap-mayonez YAPILIŞI Patatesler soyulup gelişigüzel doğrandıktan sonra tuzlu suda haşlanır. Suyu süzüldükten sonra ezilirken içine bol kaşar peynir rendesi, tereyağ ve süt ilave edilir. Ben büyük dikdörtgen borcam için 1 büyük çay bardağı kadar süt kullandım. Patatesin içine toz kırmızı biber, karabiber, kuru nane ve tuz ilave edilir. Daha sonra doğranan turşu, sosis, zeytin ve haşlanmış bezelyeler de patatese ilave edilip karıştırılır. Bu karışım fırın kabına yayıldıktan sonra üzeri rendelenmiş kaşar ile kaplanıp fırında kaşarlar eriyene kadar bekletilir. Servis sırasında arzuya göre ketçap ve mayonezle süslenir.

Hiç yorum yok: