16 Ekim 2008 Perşembe

TAHİNLİ AÇMA

Malzemeler:1,5 küçük su bardağı ılık süt Yarım paket yuvamaya Bir tutam tuz 2 tatlı kaşığı şeker Yarım paket yumuşatılmış margarin 1 su bardağı tahin un HAZIRLANMASI: Maya ılık süt ile ezildikten sonra sıvıyağ tuz un ve şekeri de ilave edip yumuşak bir hamur yoğurulur. Hamur 8 bezeye ayrılıp herbiri servis tabağı büyüklüğünde açılır. Açılan bezeler üstüste konurken aralarına yumuşatılmış olan margarinin ve tahinin tamamı eşit ölçülerde yayılır. Sadece en üstte kalan hamura oklava yapışmasın diye margarin ve tahin sürülmez. Oklava ile fırın tepsisi büyüklüğünde yuvarlak şekilde açılır. Açarken çok az miktarda un kullanılabilir . Daha sonra bu yuvarlak, ince üçgen dilimler halinde kesip sigara böreği sarar gibi sarılır. (Dilimlerin enlerinin çok geniş olmamasına dikkat etmeli çünkü çok kabarıyor.) Fırın tepsisine dizdikten sonra üstüne yumurta sarısı sürüp susam serpilir. Ilık ortamda 20 dakika kadar mayalandırdıktan sonra 175 derecede pişirilir.

Hiç yorum yok: