14 Ekim 2008 Salı

PİRİNÇ SALATASI

PİRİNÇ SALATASI: Malzemeler: 2 su bardağı pirinç 2 kahve fincanı sıvı yağ 2 su bardağı su 1 büyük kırmızı biber 2-3 sivri biber (acı olmayacak) veya 2 çarliston biber yarım demet dereotu 3-4 dal taze soğan 4-5 tane kornişon 1 yemek kaşığı yeşil zeytin 1 yemek kaşığı siyah zeytin Yarım su bardağı mısır 1 limon suyu tuz , kırmızı biber
1 ÇAY BARDAĞI BEZELYE
1 çay bardağı haşlanmış havuç YAPILIŞI piriçler teflon bir tencereye su ve sıvı yağ ile konup kısık ateşte haşlanmaya bırakılır.Eğer su birden çektiyse haşlanıncaya kadar aralıklarla biraz sıcak su ilave edebilirsiniz.Pirinçler haşlandıktan sonra ocaktan alıp, birbirlerine yapışmaması için üzerine havlu kağıt koyup kapağını kapatarak çekmesini bekleyin. Ayrı bir yerde diğer malzemeleri incecik doğrayın. Zeytinlerin de çekirdekleri temizlenip ince ince doğranacak. Sonra bu malzemelerin tümünü soğuyan pirince ilave edin. Karışıma ayrı bir kahsede hazırladığınız limon, sıvı yağ, tuz ve biber karışımını ilave edip iyice karıştırdıktan sonra cam bir kaba boşaltıp servis yapın. AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: