21 Ekim 2008 Salı

MİSKET KÖFTE

malzemeler: harcı için yarım kg köftelik, iki kere çekilmiş yağsız kıyma 2 dilim kepek ekmeğinin içi, ufalanmış 3 yemek kaşığı sızma zeytrinyağı 3 yemek kaşığı süt 1 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı pulbiber (arzuya göre) 1 yumurta 1 tatlı kaşığı kekik 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay bardağı ince doğranmış maydanoz ayrıca 1,5 su bardağı ayçiçek yağı 2 baş kuru soğan 1 tatlı kaşığı tuz 1 su bardağı ince kıyılmış maydanoz hazırlanması: 1. köfte harcı için gereken malzemelri iyice yoğurun. harcı buzdolabında biraz dinlendirdikten sonra (10-15 dk.) harçtan cevizden küçük fındıktan büyük parçalar koarıp yuvarlayın ve bir tepsinin üzerine dizin. (eğer hemen kullanmayacaksanız tepsinin üzerine streç geçirip bu halde buzdolabında 1 gece bekletebilirsiniz.) 2. köfteleri içleri pişene kadar arada kevgirle çevirerek kızartın. servis yaparken kuru soğanları halka halka doğrayıp 1 tatlı kaşığı tuz ile öldürün. 10 dk. sonra soğanları yıkayın, sıkıp kenara alın. 3. 1 su bardağı kıyılmış maydanozun yarısını servis tabağına serpin. üzerine köfteleri yerleştirin. kalan maydanozu soğanlarla karıştırıp köftelerin üzerine yayın.

Hiç yorum yok: