9 Ekim 2008 Perşembe

ETLİ BEZELYE

yarim kilo iç bezelye (ya da konserve de olabilir) 250 gr kusbasi dogranmis kuzu veya dana et 2 adet havuç 2 adet orta boy patates 1 adet sogan 1 tatli kasigi biber salçasi 1 tatli kasigi domates salçasi tuz su Tencereye az yag koyalim ve etleri içine atalim, etler suyunu çekip kavrulunca yemeklik dogranmis sogani katalim. 2-3 dakika soganla birlikte kavurduktan sonra birer tatli kasigi salçamizdan koyalim ve biraz daha kavuralim. Daha sonra kup dogranmis havucu ilave edelim biraz daha kavuralim, eger susuz kalacak gibi olursa çok az su ilave edelim. Kup seklinde dogranmis patatesleri de ilave edip birkaç dakika daha kavuralim. Daha sonra bezelyeyi ekliyelim (eger ki kutu koserveyse suyumuzu koyduktan sonra ilave edelim)ve biraz daha kavuralim, tuz serpistirelim, ve suyunu ekliyelim. 20-30 dakika bezelyeler patatesler pistikten sonra atesten alip afiyetle yiyelim. Afiyet olsun arkadaslar

Hiç yorum yok: