12 Ekim 2008 Pazar

GALETA UNLU KIYMALI POĞAÇA

MALZEMELER:
1 su b. yoğurt1 su b. sıvıyağ1 yumurta1 paket k. kabartma tozu1 tatlı k. tuzalabildiği kadar un Mantolamak için:galeta unu İç harcı için:300 gr. kıyma,3 soğan,1 tutam maydanoz,mısır yağı,tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI:
Soğanı yemeklik kesin.Tavaya sıvıyağı alın üzerine soğanı ve kıymayı alıp birlikte soteleyin.Soğuduktan sonra maydanozo ekleyin.Karıştırma kabına 1 su bardağı svıyağı alın.Üzerine yoğurt,yumurtayı ekleyin ve çırpma teliyle karıştırın.Üzerine tuz ve 11 çorba kaşığı tepeleme un ekleyip bir hamur elde edin.Hamuru çay bardağı büyüklüğünde elinizle açın.İçine kıymalı iç harçtan koyun ve uçlarından kapatın.Daha sonra galeta ununa batırın ve fırın tepsisine dizin.Önceden ısıtılmış 180 dercelik fırında pişirin.

Hiç yorum yok: