8 Ekim 2008 Çarşamba

VİŞNELİ CHEESECAKE

VİŞNELİ CHEESECAKE Tarifimi buradan veriyorum hatta ramazanda akşam iftar yemeğine davetliydik oraya da yapıp götürdüm herkes çok beğendi...birde yanında nescafe süper bir ikili MALZEMELER: 2 paket labne peyniri ,1 su bardağı süzme yoğurt, 5 tane yumurta, 1 su bardağı tozşeker, 1 limonun rendelenmiş kabuğu, 2 yemek kaşığı limon suyu, 2 silme yemek kaşığı un, 1 paket vanilya, 1 paket petibör büsküvi,100 gr. tereyağ üzerine 1 kavanoz vişne kompostosu,2 kahve fincanı şeker,1 yemek kaşığı nişasta YAPILIŞI: önce rondoda büsküviyi un haline getirelim sonra eritilmiş fakat yanmamış yağla birlikte karıştırıp kelepçeli kalıbın içine güzelce yayalım altına yağlı kağıt koyarsanız kaldırması kolay oluyor sonra;peynir,şeker,yumurta,un,vanilya,limonkabuğu,limonsuyu,süzme yoğurt,bütün malzemeyi mikser le çırpalım büsküvi ile hazırladığımız tabanın üzerine dökelim önceden ısıttığımız 150 C fırında pişirelim üzeri kızarmıyor kenarları pembeleşiyor fırından aldıktan sonra soğumasını beklerken 1kavanoz vişne kompostosunun suyunu süzelim içne 1 yemek kaşığı(tepeleme)niasta ve şekeri ilave edip muhallebi gibi pişirelim devamlı karıştırarak sıcaklığının geçmesini sağlayalım ılınınca içine süzdüğümüz vişneleri ilave edip hemen ılıkken chesecakekin üzerine döküp buzdolabında soğumaya bırakalım tamamen soğuyunca servis yapmadan önce kelepçeli kalıptan çıkarıp servis yapalım...yapan herkese afiyet olsun çok karışıkmış gibi gelebilir fakat çok kolay ve içinde çiğ yumurta yada jelatin olmadığı için de çocuklara da rahatça yedirebiliriz.....

Hiç yorum yok: