18 Ekim 2008 Cumartesi

HAMSİ BUĞULAMA

Malzemeler: 1 kg hamsi 2 adet yeşilbiber 1 adet kırmızı etli biber 2 diş sarımsak 2 adet kuru soğan 2 adet limon Maydanoz Tatlı kaşığı iri çekilmiş karabiber 1 tatlı kaşığı pul biber 1,5 tatlı kaşığı tuz 1/2 kahve fincanı kadar zeytinyağı Yapılışı: Hamsiler ayıklanıp yıkanır ve süzülmeye bırakılır.10 dakika kadar süzüldükten sonra genişçe bir kaba alınır. Soğan temizlenip halka halka doğranır. Biberler doğranır. Limonun biri balığa sıkılır. Baharatlar ve tuz atılır. Zeytinyağı ilave edilir ve balıklar ezilmeden hafifçe malzemelerle karıştırılır. Yanmaz genişçe bir teflon tencereye yayılarak konur. Kalan limon üzerine halka halka doğranır. Ocak yakılır. Harlı ateşte ısıtılır ve ocak orta ateşe alınarak 15-20 dakika kadar pişirilir. Su katılmaz. Pişene yakın maydanoz ilave edilerek 5 dakika daha pişirilir. Saldığı suyu tam çekmez ise ocak harlı ateşe alınır kapak hafif aralanır. Afiyet olsun.
NOT:isterseniz fırınsda da pişirirebilirsiniz..

Hiç yorum yok: