16 Ekim 2008 Perşembe

PİZZA HAMURU

1 bardak yogurt
1 sivi yag
1 maya
2 yumurta beyazi
1,5 bardak ilik su
1 kahve kasiki toz seker
aldigi kadar un ve tuz
PÜF NOKTALARI:
Domates kullanacak iseniz küp halinde kesip çıkan suyu kullanmayın …
Salam ve Mantar herzaman aranan Pizza çeşididir.Sıralama Genelde Şu şekildedirHamur==> sos==> kaşar peyniri==> Salam==> Mantar==> Kaşar Peyniri
pizza hamurunu nekadar dinlediriseniz okadar iyi olur bide pizza hamurunun üstüne sürmek için rende domates biraz sıvıyağ dövülmüş sarımsak ve kekiği karıştırıp sürünce çok güzel oluyor
sosu:kekik,nane,sarimsak ezilmis,tuz,seker,sivi yag,su,salca
gayet yumusak yugrulacak,yani ele yapismasi lazim.mayalandiktan sonra yagli tepsiye malzemeleri üzerine dizdikten sonra 15 dk,dinlendirdikten sonra firina.

Hiç yorum yok: