21 Ekim 2008 Salı

FIRINDA PATATESLİ KÖFTE

malzemeler: köfte harcı: yarım kg kıyma 2 dilim bayat ekmek içi, ıslatılmış ve sıkılmış 1 tatlı kaşığı taze çekilmiş karabiber yarım demet maydanoz, doğranmış 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı 1 diş sarımsak, dövülmüş yarım tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı süt 1 tatlı kaşığı kekik 1 yumurta diğer malzemeler: yarım çay bardağı zeytinyağı 5 patates 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz 6-7 sivribiber 3 domates yarım çay bardağı kaynar su hazırlanması: 1. köfte için gereken tüm malzemeleri yoğurup harç yapın. bu harcı bir gece buzdolabında bekletin. 2. fırın kabına yarım çay bardağı zeytinyağını dökün. patatesleri soyup daire şeklinde kesin. üzerlerine karabiber ve tuz serpip harmanlayın ve tepsiye yayın. 3. sivri biberleri ikiye bölün. içlerini çıkartıp patateslerin üzerine yerleştirin. domatesleri soyun ve biberlerin üzerine rendeleyin. 4. en üste cevizden biraz büyük şekil verdiğiniz köfteleri dizin. yarım çay bardağı kaynar suyu fırın kabına gezdirin. kabın üzerini folyo ile kapatıp 250C fırında patatesler yumuşayana kadar pişirin.

Hiç yorum yok: