28 Ekim 2008 Salı

HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK

MALZEMELER:
3 adet yumurta
1 s.b. toz şeker
1 paket vanilya
3 kahve fincanı un
1 çay bardağı fındık kırığı
½ paket kabartma tozu
SOSU İÇİN;
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı hindistan cevizi
2 adet yumurta
1 çay bardağı toz şeker
½ su bardağı süt
*YAPILIŞI:Yumurta ve şekerikıvam alıncaya kadar yaklaşık 5 dk çırpıyoruz,içerisine sırasıyla vanilya ,un ve kabartma tozunu ekliyoruz,karıştırdıktan sonra son olarak fındık kırıklarını ekleyip hafifce karıştırıyor ve kelepçeli düz kalıbımıza döküyoruz,tabi kalıbımızı bolca yağlamayı unutmuyoruz:) 175 c fırında 40 dk pişiriyoruz.Kekimiz pişerken diğer tarafta yumurtaları çırpıyoruz iyice toz şekeri,sıvıyağı,sütü,hindistan cevizini ekleyip iyice karıştırıyoruz.Pişmiş kekimizi fırından alıyoruz ve karışımı üzerine döküyoruz üzeri kızarana dek pişiriyoruz.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: