18 Ekim 2008 Cumartesi

HUMUS

Humus:Malzemeler: 1.5 bardak nohut yarım bardak tahin yarım bardak zeytinyağı 3 çay kaşığı kırmızı biber 4-5 diş sarımsak 3 limon tuz üzeri için zeytin, turşu, maydanoz Hazırlanması: Nohut ayıklanıp akşamdan ıslatılır. İyice haşlanıp kabukları alınır. Ceviz makinasından geçirilir veya havanda dövülür. Porselen bir kaseye alınıp tahin, dövülmüş sarımsak, kırmızıbiber, tuz konur. Azar azar zeytinyağı ve limon suyu ilave edilir. Tabağa yerleştirilip limon dilimleri, zeytin, maydanoz yaprakları ve turşu ile süslenir. (ben pulbiberi yağla kızdırdım, içine biraz fıstık ekleyip humus'un üzerine gezdirdim.)

Hiç yorum yok: