9 Ekim 2008 Perşembe

FASÜLYE DİPLEMESİ

Malzemeler 500 gr taze fasulye 1 kase pirinç 1 soğan 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı tereyağı Tuz, karabiber 1,5 kase su Yapılışı Fasulyeleri ayıklayıp yıkayın, küçük küçük doğrayın. Pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat kadar ıslatın. Soğanı yemeklik doğrayıp yayvan bir tencereye alın, zeytinyağı, 2 çorba kaşığı kadar su ve fasulyeleri de ekleyip, fasulyelerin rengi değişip hafif yumuşayıncaya kadar pişirin. Sonra iyice yıkadığınız pirinci üzerine yayıp, tuzunu ve suyunu koyup, suyunu çekene kadar pişirin. Tereyağını eritip, diblenin üzerine gezdirin, karabiberini serpin, hafifçe karıştırın, biraz bekletip sıcak veya ılık olarak servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: