18 Ekim 2008 Cumartesi

oktay ustadan CEVİZLİ AÇMA(YORUMLAR GÜZEL DİYOR AMA BEN YAPMADIM)

Malzemeler : 4 su b.un 1 p.kuru maya 2 çorba k.toz şeker 1 tatlı k.tuz yarım çay b.sıvıyağ 1 su b.süt 2 yumurta aldığı kadar ılık su İç harcı için: 2 çorba k.tereyağı 1 su b.ceviz Hazırlanışı : Karıştırma kabına 4 su bardağı unu alın.Unun üzerine 2 çorba kaşığı toz şeker,1 tatlı kaşığı tuz ilave edin.1 adet yumurtanın tamamnı diğer yumurtanın sadece sarısını ilave edin.Unun ortasına 1 paket kuru maya ilave edin.Kuru mayanın üzerine yarım çay bardağı sıvıvıyağ Daha sonra üzerine ılık su ilave edip hamuru iyice yoğurun.Hamuru bir süre bekletin.Daha sonra hamurdan bezelere bölün.Bezeleri merdane ile açın.Açtığınızn hamurların içine tereyağı sürüp hamuru elinizle inceltin.Hamurun içine ceviz parçaları ekleyin.Hamuru ilk önce rolu yapın. Fırın tepsisini sıvıyağ ile yağlayın.Rulo hamuru bir ucundan başlayarak tutarak uç kısımlarını birleştirp açma şekli verin.Cevizli açmaları fırın tepsisine dizin.Açmaların üzerine yumurta sarısı sürün.Yumurtanın üzerine susam serpin.Hamurun mayalanması için 30 dakika mayalanması içi baklatin.Önceden ısıtılmış olan 180 derecelik fırında pişirin.

Hiç yorum yok: