1 Aralık 2008 Pazartesi

LEZZETLİ TRUFFLAR

TRUFF 1.TARİF Bu tariften 24 adet truffe çıkıyor... MALZEMELER: _7 adet fındıklı kakaolu eti top kek ( evde artmış kek, pasta taban kek, her türlü kek ile olabilir) _80 gr.lık 3 adet bitter çikolata ( 1 tanesi sütlü olabilir) _3 yemek kaşığı sıvı krema veya süt (tikveşli kutu kreması kullandım) _3-4 yemek kaşığı pudra şekeri isteğe bağlı olarak içine ; fındık, ceviz, üzüm, antep fıstığı vb.( ben sade yaptım) Süsleme için: granül çikolata, süs şekeri, hindistan cevizi, çekilmiş fıstık, kakao vb. Yapılışı: Kekler ufalanır.Çikolatalar benmari usulü ( buhar üzerinde) eritilir, keke eklenir, süt ve pudra şekeri de ilave edilerek ( içine konulmak istenen malzeme bu aşama da konur..içine istediğiniz şeyi ekleyebilirsiniz.tamamen yaratıcılığınıza bağlı:)) homojen bir karışım olana kadar karıştırılır.Karışımdan toplar yapılır, istenilen süs malzemesine bulanır ve küçük boy muffin kağıtlarına konur.Buzdolabında sertleşene kadar bekletilip servis yapılır.Buzdolabında muhafaza edilmeli, oda sıcaklığında fazla bırakılmamalıdır, kıvamı bozulur. Hatta karışımı top haline getirmeden de buzdolabında bekletirseniz daha kolay yuvarlarsınız... TRUF 2.TARİF(OKTAY USTADAN)
MALZEMELER: 2 su b.kek kırıntısı
yarım su b.krema
1 su b.eritilmiş çikolata
kırılmış veya rondodan geçmiş fındık parçaları
çekirdekleri alınmış vişne
HAZIRLANIŞI: 2 Su bardağı kek kırıntısı karıştırma kabına alınır.üzerine yarım su bardağı krema eklenir.iyice karıştırılır.diğer taraftan çikolata benmari usuluyle ya da mikrodalga fırında eritilir.karıştırma kabına alınır.iyice yoğrulunca buzdolabında bir süre bekletilir.soğuyunca dolaptan çıkarılıp küçük küçük koparılır. İçine vişne koyularak yuvarlanır.daha sonra kırılmış fındığa bulanır.

Hiç yorum yok: