25 Aralık 2008 Perşembe

SEVİL'İN ÖZEL KURABİYELERİ

1 Su bardağı sıvıyağ 3 Yumurta 1 Su bardağı toz şeker 2 Çorba (yemek) kaşığı saf kakao Ceviz (göz kararı)
1 PAKET KABARTMA TOZU Un Üzeri için 2 Su bardağı şeker 2 Su bardağı su 250 gr bitter çikolata
Bütün malzemeleri karıştırın. Kurabiye hamuru kıvamına gelene kadar yoğurun(kulak memesi kıvamında). Elinize küçük parçalar alarak yuvarlayın ve tepsiye dizin.150 derecelik fırında pişirin. Fırından çıkınca; pişmeye yakın ocağa koyduğunuz su ve şeker karışımını bir taşım kaynatın ve brownileri tek tek bu karışıma sıcakken batırıp çıkarın. İçinde fazla bekletmeden. Geniş bir yere alın (servis yapacağınız bir tabağa olabilir) Üzerlerine (sıcakken) bitter çikolatayı paylaştırın. Ve uzunca bir süre oda sıcaklığında bekletip servis yapın..Afiyet olsun..
püf noktaları:
İçinde kullanacağız kakao saf kakao olmalı. Normal kakaolar tadının yeterince yoğun olmasını sağlamıyor. Kahve dünyası gibi yerlerden saf kakao bulabilirsiniz.. Tepsinize yağlı kağıt serin yada yağlayın. Bir tencereye su ve şekeri koyun. Browniler pişmek üzereyken ocağın altını açın. Bitter çikolatalarıda benmari usülü (su dolu bir kabın içine, bir kap daha koyarak çikolataları içine koyup ) eritmeye başlayın.. Bu tarif bekleyince çok güzel oluyor. O yüzden bütün işlemlerini yaptıktan en az 12 saat sonra servis yapın. Gündüz ikram edecekseniz bir önceki akşamdan yapın.

Hiç yorum yok: