18 Aralık 2008 Perşembe

FIRINDA KABAK MÜCVER

Arkadaşlar! Aranızda kabak mücver sevmeyen var mı????!!! Yok mu? Peki kızartmayı ağır bulan ya da tercih etmeyen var mı? Var… O zaman bunu deneyin derim ben. Kek gibi oluyor, tadı çok güzel, aynı yağda kızarmış mücver tadında ama daha hafif. Malzemeler: 3 - 4 adet orta boy kabak 3 - 4 adet yeşil soğan 3 yumurta 1/2 demet maydanoz 1 + 1/4 su bardagi un 1/2 su bardagi sıvıyağ (ayçiçek) Tuz Karabiber 1/2 su bardağı beyaz peynir rendesi 1 paket kabartma tozu Üzerine serpmek için: Çörekotu Yapılışı: Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın.� Kabakların kabuklarını soyup rendeleyin ve sularını sıkıp bir kaba koyun. İnce doğranmış yeşil soğanları ve maydanozu ilave edin. Ardından sıvı yağ, yumurtalar, beyaz peynir rendesi, tuz, karabiber ve en son un ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın. Yağlanmış borcama ya da kek� kalıbına� aktarıp üzerini düzeltin. Üzerine çörekotu serpiştirdikten sonra� önceden ısıttığınız 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin.

Hiç yorum yok: