4 Aralık 2008 Perşembe

GÜL TATLISI

alzemeler:

-1 su bardağı sıvıyağ -Yarım su bardağı yoğurt -1 su bardağı irmik -1 yumurta -Yarım paket oda sıcaklığında margarin -1 paket vanilya -Yarım paket kabartmatozu -1 çorba kaşığı sirke -1 tutam tuz -Aldığı kadar un

-Çay kaşığının ucu kadar kırmızı gıda boyası

Şerbeti :

-3 su bardağı su -2,5 su bardağı şeker -Çeyrek limonun suyu

Yapılışı:

Önce şerbetinin malzemelerini bir tencereye koyun ve kaynatın. Hamurun un , kabartma tozu,gıda boyası ve vanilya hariç tüm malzemelerini karıştırın.Kabartma tozu , vanilyayı,gıda boyasını ve aldığı kadar unu ilave edin.Kulak memesi yumusaklığında bir hamur elde edilir. Hamurdan parçalar alarak merdane ile 3-4 mm kalınlığında açılır.Çay veya su bardağı ile kesilir.4 adet yuvarlak yarıları üst üste gelecek şekilde yanyana dizilir.Bunu 5 ve 6 şeklindede yapabilirsiniz..Rulo şeklinde sarılır,ikiye kesilir,tepsiye dizilir.

ortalarına cevizyada fındık yerleştirebilirsiniz.orta hararetli fırında üzerleri kızarana (20-25 dakika) kadar fırınlanır.Eğer gıda boyasını eklemeden hamurdan küçük bir parça ayırıp şekil verirseniz daha iyi olur çünkü renkli hamurda tatlının pişip pişmediği anlaşılamıyor..Şerbetini üzerine dökün. Tatlıların şerbeti iyi çekmesi için alt üst cevirerek şerbeti iyice cekmesi saglanır.

Hiç yorum yok: