Aslında bu lezzetli yemeği daha önce yapmıştım...Resiminiçektim ama yazmak ve yayınlamak bugüne kısmet oldu.Malum biz tam etçil bir aileyiz.Etsever bir aile olarak elbette bu yemeği çok beğendik.Kızıma da bu vitaminli ve doyurucu yemekten bol bol yedirdim ...Aslında Kayseriliyim ama değişik lezzetler denemek hoşuma gidiyor.Aydın mutfağı da ilgimi çekenbir mutfak..
malzemeler:
250 gram kıyma
un
karabiber, tuz
haşlanmış nohut
1 soğan
1,5 kaşık salça
yoğurt
sarımsak
kırmızı biber
iki kaşık tereyağ
köfteleri kızartmak için çiçek yağı
YAPILIŞI:
soğanı ince tarafıyla rendeleyin
kıymanın içine ilave edip kıymanın hacmine yakın unu koyun
tuz ve karabiberi ilave edip yapış yapış bir kıvama gelene kadar yoğurun
ellerinizi yağlayıp nohutt büyüklüğünde parçalar koparıp avucunuzda yuvarlayın
yuvarladığınız köftelerinizi un serpilmiş tabağa çıkarın
tabağı sallayarak her taraflarının una bulanmasını sağlayın
küçük bir tencerede bol çiçek yağıyla kızartın
kızartttığınız köftelerinizi tencereye koyun içine bir koca avuç haşlanmış nohut ilave edin
1,5 kaşık salçayı ( biber salçasI) suyla karıştırıp eritin
köfteli nohutun üstünü geçecek kadar
salçalı su ilave edin
tencerenin kapağını kapatıp köfteler yumuşayacak kadar pişirin
NOT= köfteler unlu olduğu için çok su çeker yumuşamadıysa biraz salçalı su daha ilave edebilirsiniz ama pişmiş hali çok sulu olmamalıdır
Aydın yuvarlamasını tabağa aldıktan sonra üstüne sarımsaklı yoğurt dökün son olarak tereyağında kırmızı biberi kızdırıp üstüne dökün afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder