25 Aralık 2008 Perşembe

ARNAVUT CİĞERİ

Kurban bayaramından kalan ciğeri arnavut ciğeri yaptım.oldulkça lezzetli oldu.oğluşum,kuzuşum Burak bile afiyetle yedi:))
Malzemeler: ciğer, patates.soğan,tuz ,sumak,maydanoz Hazırlık istenirse ciğer biraz sütde bekletilebilir..daha yumuşak olur Tarifin Hazırlanışı önce patatesleri küp şeklinde soyup, kızgın , bol yağda kızartıyoruz..patesi kızarttığımız kızgın yağda unlanmış ciğeri , ateşin altını kısmadan 5 dakika pişiriyoruz..daha fazla tutarsak kuru olur..tuzunuda ciğer pişince atıyoruz..yanında garnitür olarak , sumağa ve maydonoz kıyılmış bulanmış soğan veriyoruz..afiyet olsun

Hiç yorum yok: