4 Aralık 2008 Perşembe

AYVA TATLISI

MALZEMELER: 6 adet orta boy ayva 2 adet yeşil elma Yarım çay kaşığı kırmızı gıda boyası limon suyu kaymak lohusa şekeri 4,5 adet tane karanfil 10 adet sarı kayısı kurusu 1,250 gr.toz şeker HAZIRLANIŞI: Ayvaların dış kabuklarını soy.ortadan ikiye kesip çekirdekli kısımlarını oy.çekirdeklerini ayır.ayvaları limonlu suda bekletmeye bırak. Ayrı yerde elmaları ve 1 adet ayvayı hızlı bir şekilde rendele...elinle karışımı iyice öze.yayvan bir tencerenin altını aç.ayvaları diz.üstüne rendelediğin karışımı ekle.lohusa şekerini,karanfilleri,toz şekeri ve ayvanın çekirdeklerini ekle. üzerine 1 kase eritilmiş gıda boyasını ekleyip,ayvaların yarısına gelecek kadar soğuk su koyun. taşmamasına dikkat ederek pişirin. pişince servis tabağına alıp kaymak, ceviz veya antep fıstığı ile süsleyin. KAYMAK ve toz antep fıstığı ile servis yap... afiyet olsun:))))))))))

Hiç yorum yok: