18 Aralık 2008 Perşembe

İZMİR KÖFTE

MALZEMELER:
Az yağlı kıyma(yarım kilo)
Yarım demet maydanoz
1 adet orta boy soğan
1 adet yumurta
3_4 dilim bayat ekmek
2_3 diş sarımsak
2 adet patates
5_6 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 adet domates
domates ve kırmızı biber sosu(ev yapımı)
karabiber
kimyon
tuz
HAZIRLANIŞI
Soğan sarımsak maydanoz ince ince kıyılır.ufalanmış bayat ekmekler,yumurta,tuz ve baharatlarla birlikte kıymaya ilave edilir..kıyma yoğurulur ve dinlendirilmeye bırakılır.patatesler elma dilimi gibi doğrandıktan sonra kızgın yağda biraz kızartılır ve kağıt peçetenin üzerine konulur....dinlenen kıymadan parmak şeklinde ve uzunluğunda köfteler hazırlayarak kızartılır..
köfteleri ,kızartılmış biberleri,patatesleri borcama alırız.üzerini domates dilimleriyle süsleriz.domates ve kırmızı biber sosundan 3 4 yemek kaşığı,1 yemek kaşığı salça alınıp 2 bardak sıcak suyla bi süre pişirilir.hazırladığımız sos borcama eşit gezzdirilir.180 derecede 20 dak. pişirilir..

Hiç yorum yok: