5 Aralık 2008 Cuma

CORNFLAKES Lİ TAVUKKK

Patatesden sonra en çok sevdiğim yemek işte... Biz bu lezzeti o kadar çok severiz ki yılbaşı menümüzde bile kesinlikle bu tavuk vardır. Şimdilik tarifini veriyorum sadece ama en kısa zamanda resmini de bulabileceksiniz.Malzemeler: Bir paket kalça kemiksiz tavuk (6 ' lı yada 8' li paketlerde) 1 paket krema 2 diş sarımsak 1 yemek kaşığı soya sosu 1 tatlı kaşığı hardal Karabiber Tuz Tavukların üzeri için sade mısır cipsi (cornfleks) yada tuzlu cipsler (panço, ruffles) Hazırlanışı: Geniş kapaklı bir kapta krema, sarımsak rendesi, isteğe göre arttırıp eksiltebileceğiniz kadar soya sosu ve hardal, tuz ve karabiberi karıştırıp tavukları da bu sosa her tarafları sosla karışıncaya kadar bulayın. Ben soya sosu ve hardal evimde bulunmadığı zamanda geri kalan malzeme ile bu tavuğu yaptığımda aynı tadı aldım yani tamamıyla bu malzemeler isteğinize ve elinizin altında bulunmasına bağlı. Tavuklar bu sosta ne kadar fazla bekletilirse o kadar çok lezzetli olduğundan en az 1 saat bekletmenizi ve sosun iyice tavuklara sinmesini sağlamalısınız. Daha sonra dilerseniz cornfleksle dilerseniz de panço cipsini tavukların üzerleri için kullanabilirsiniz. Bütün cipsler hemen hemen aynı tadı vermektedir. Kullandığınız cipsi, tavuk adedinize göre dilerseniz robotta un haline gelmeyecek kadar çekebilir yada bir poşetin içinde yumruklarınızla küçük küçük parçalar haline getirebilirsiniz. Tavukların her tarafına bu parçaların yapışmasını sağladıktan sonra borcama alıp yaklaşık 50 dakika 200 derece fırında pişiriniz. Kalça tavuk yağlı olduğundan borcama yağ koymanıza gerek yoktur. Bu tarifi tavuğun göğüs kısmından yapınca aynı lezzeti maalesef veremiyor çünkü göğüs eti oldukça kuru kalıyor. Kesinlikle en kısa sürede yapmanızı tavsiye ederim. Özellikle çocuklarınız bu tarife bayılacaklar çünkü fast-foodlarda yenilen tavuklardan bile lezzetli oluyor ve tabiki çok daha sağlıklı...

Hiç yorum yok: