13 Ocak 2009 Salı

Fırında-Beşamel Soslu Patates Püresi

  1. Püresi İçin:
  2. 3 adet orta boy patats
  3. Yarım çay bardağı süt
  4. Yeterince tuz
  5. Biraz karabiver
  6. Beşamel Sosu:
  7. 2 Çorba kaşığı tereyağı
  8. 1.5 ç.k un
  9. 1.5 su bardağı süt
  10. Üzeri için bir çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tarifin Hazırlanışı
  1. Küp küp doğrayıp haşladığınız patesleri ezerek ve sütünü ilave ederek püre haline getirin çok az tuz ve karabiberini ekleyin. Hazırlayacağınız kaba eşit şekilde yayın.
  2. Bir tarafta beşamel sosunu hazırlayın. Yağda unu kavurup sütünü ekleyin sürekli karıştırın kaynayınca çok az tuz ve karabier ekleyin koyulaşınca ocaktan alın. Pürenizin üzerine güzelce gezdirerek dökün.
  3. Rendelediğiniz kaşar peynirinide eşit miktarda serpin.

Hiç yorum yok: