19 Kasım 2008 Çarşamba

AYLA'NIN LEZZETLİ TOPPARELERİ

Bugün günümüz vardı.Evsahibemiz Ayyla yine birbirinden leziz çay saati menüsüyle başta benim ve herkesin beğenisini topladı.Gelelim bu lezzetlerden en güzeli olan toplar.
Malzemeler:
2 kg bal kabağı
1 paket sade petibör
şeker
üzeri için antep fıstığı ve hindistan cevizi
içi için 1 ya da 2 paket sade krem şanti
süt(1 pakete yarım su bardağı süt)
Hazırlanışı:
bal kabaklarını soyun.üzerine göz kararı toz şekeri serpin.3 veya 4 saat bekletin,suyu çıkınca kandi suyu ile pişirin.en son soğumaya bırakın.suyunu süzün.ezilmiş bisküvilerle çiğ köfte kıvamında yoğurun.içine şantisini koyup top haline getirin.en son üzerini antap fıstığı ve hindistan cevizi ile süsleyin:))))

Hiç yorum yok: