26 Şubat 2009 Perşembe

14 Şubat 2009 Cumartesi

GÜLLAÇ

1 paket gullac (14 tane) 1,5 litre sut (7,5 bardak) 3 bardak seker 1 paket vanilya 2 yemek kasigi gul suyu(istege bagli) 1 su bardagi ceviz 1 tane nar YAPILIŞI: Süt,şeker bir tencere koyarak kaynatiyoruz daha sonra ocaktan alıyoruz yuvarlak bir tepsinin içine 1 kepçe süt boşaltıyoruz ve güllacımızı yaprak yaprak ıslatmaya başlıyoruz ve bu ıslattığımız yaprak güllacı başka bir kare tepsiye alıyoruz ve bu işlemi devamlı yaparak tepsimize diziyoruz sonra orta katına ceviz katarak tekrar ısladığımız güllacları tek tek yerleştirerek tepsimizi tamalıyoruz kalan sutun icine gul suyunu dokup karistirip, gullaclarin uzerine dokuyoruz uzerini suslemek icin isteğe göre nar veya ceviz ile servise sunuyoruz AFIYET OLSUN

9 Şubat 2009 Pazartesi

DAMLA SAKIZLI LOKMA

1KG UN
1 YUMURTA
1/2 ÇAY BARDAĞI TOZ ŞEKER
BİR KÜÇÜK KÜP YAŞ MAYA(BİRA MAYASI TERCİHTİR)
TUZ
2 TANE NOHUT BÜYÜKLÜĞÜNDE HAVANDA DÖVÜLMÜŞ DAMLA SAKIZI
ILIK su
SUSAM
YAPILIŞI:UNUN ORTASI HAVUZ GİBİ AÇILIR
ŞEKERLE MAYA SU İLE AÇILIR.
SUSAM HARİÇ DİĞER MALZEMELER EKLENİP YUMUŞAK BİR HAMUR YAPILIR.
MAYALANMAYA BIRAKILIR.
DERİNCE BİR KAPTA SIVI YAĞ KIZDIRILIR.
BİR KASEDE ŞEKERLİ SU HAZIRLANIR
HAMURDAN MANDALİNA KADAR PARÇALAR KOPARTILIP ŞEKERLİ SU YARDIMI İLE EL BÜYÜKLÜĞÜNDE AÇILIR
3 PARMAKLA SUSAM BASTIRILIP YAĞA ATILIR
ALTIN RENGİNDE ÖNLÜ ARKALI KIZARTILIR.AFİYET OLSUN.....