14 Şubat 2009 Cumartesi

GÜLLAÇ

1 paket gullac (14 tane) 1,5 litre sut (7,5 bardak) 3 bardak seker 1 paket vanilya 2 yemek kasigi gul suyu(istege bagli) 1 su bardagi ceviz 1 tane nar YAPILIŞI: Süt,şeker bir tencere koyarak kaynatiyoruz daha sonra ocaktan alıyoruz yuvarlak bir tepsinin içine 1 kepçe süt boşaltıyoruz ve güllacımızı yaprak yaprak ıslatmaya başlıyoruz ve bu ıslattığımız yaprak güllacı başka bir kare tepsiye alıyoruz ve bu işlemi devamlı yaparak tepsimize diziyoruz sonra orta katına ceviz katarak tekrar ısladığımız güllacları tek tek yerleştirerek tepsimizi tamalıyoruz kalan sutun icine gul suyunu dokup karistirip, gullaclarin uzerine dokuyoruz uzerini suslemek icin isteğe göre nar veya ceviz ile servise sunuyoruz AFIYET OLSUN

Hiç yorum yok: