13 Ağustos 2009 Perşembe

Zeytinyağlı Yerelması

bizim çok severek yediğimiz bir yemektir arzuya göre pişirirken içine biraz limonda sıkılabilir ama ben limonsuz halini sevdiğim için sıkmıyorum yarım kg yerelması 1 tane kuru soğan 1 yemek kaşığı pirinç zeytinyağ tuz 1 tane havuç üstü için kuru nane yemeğin en oyalayıcı bölümü yerelmasının soyulmasıdır çok büyük olan parçaları ikiye bölebilirsiniz havucunuzu ince ince jülyen doğrayın soğanınızıda küçük küçük doğradıktan sonra yemeğin yapım aşamasına geçebilirsiniz tencereye zeytinyağınızı koyun soğanlarınızı kavurun sonra içine doğradığınız yerelmasını havucu tuzunu ve pirinci ekleyin bir bardak su ilave edip yerelmalarınız iyice yumuşayana kadar pişirin ( su az gelirse azar azar sıcak su ilave edebilirsiniz yerelmanız piştikten sonra servis tabağına alıp üstüne bol kuru nane dökün afiyet olsun

Hiç yorum yok: