her kadın güzel yemek yapmayı ister...gerçekten de yemek yapmak bir sanattır....beğendiğim ve denediğim güzel tarifleri sizlerle paylaşmak istedim...
13 Ağustos 2009 Perşembe
Zeytinyağlı Yerelması
bizim çok severek yediğimiz bir yemektir arzuya göre pişirirken içine biraz limonda sıkılabilir
ama ben limonsuz halini sevdiğim için sıkmıyorum
yarım kg yerelması
1 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı pirinç
zeytinyağ
tuz
1 tane havuç
üstü için kuru nane
yemeğin en oyalayıcı bölümü yerelmasının soyulmasıdır çok büyük olan parçaları ikiye bölebilirsiniz havucunuzu ince ince jülyen doğrayın
soğanınızıda küçük küçük doğradıktan sonra yemeğin yapım aşamasına geçebilirsiniz
tencereye zeytinyağınızı koyun soğanlarınızı kavurun sonra içine doğradığınız yerelmasını havucu tuzunu ve pirinci ekleyin bir bardak su ilave edip yerelmalarınız iyice yumuşayana kadar pişirin
( su az gelirse azar azar sıcak su ilave edebilirsiniz
yerelmanız piştikten sonra servis tabağına alıp üstüne bol kuru nane dökün afiyet olsun
AHUDUDU SOSLUU PASTAAAAA
oğluma yaptımm..umarım beğenirsiniz;)
5 yumurta
5 fincan şeker
5 fincan un
1 pk kabartma tozu
1 pk vanilya
2 pk vanilyalı pasta kreması
1 pk ahududu-çilekli sos
muz
öncelikle yumurta ve şekeri iyice mikserle çırpıyoruz
sonra azar azar unu ilave edip çırpmaya devam ediyoruz
kabartma tozu ve vanilyayıda ilave edip karıştırdıktan sonra pandispanyamız hazır hale geliyor
margarinle heryeri yağladığımız kalıbımıza döküyoruz ve 160 derecelik fırında yakalşık yarım saat pişiriyoruz.
( ama bu sizin fırınınıza göre değişebilir oyüzden ilk yapımda sürekli kontrol etmenizde fayda var ben kendi yaptığım şekliyle anlatıyorum )
pişerken asla fırının kapağını açmayın zaten piştiği zaman mis gibi koku saçmaya başlıyor işte ozaman açın ve temiz bir bıçağı ortasına batırın pişip pişmediğini kontrol edin.
piştikten sonra soğumaya bırakın soğuduktan ikiye bölün önce orta kısma vanilyalı kremayı yayın ve üzerine muz dilimlerini döşeyin.Sonra üstüne pandispanyayı kapatın ve dışını da kalan kremayla kaplayın.
Daha sonra üstü için sosunu üzerindeki tarife göre hazırlayıp soğutun ve bir kaşık yardımıyla dikkatli bir şekilde sosuda üstüne yayın daha sonra istediğiniz gibi süslemeler yapabilirsiniz
1 gece dolapta dinlenirse süper olur....
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)