7 Nisan 2009 Salı

NOHUTLU YUFKA SALATASI

MALZEMELER: YOĞURT MAYONEZ HAŞLANMIŞ NOHUT KIZARMIŞ YUFKA ÇITIRLARI ÜZERİ İÇİN: ZEYTİN YAĞI PUL BİBER MAYDANOZ KIZARMIŞ YUFKA ÇITIRLARININ HAZIRLANMASI: Malzemeler 2 adet yufka 2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için) 3 NUMARA ÖRGÜ ŞİŞİ YAPILIŞI Yufkamızı düz bir zemin üzerinde açıp dörde bölüyoruz her parçayıda ortadan tekrar ikiye bölüyoruz ve bu parçaları sıkıca örgü şişimize sarıyoruz bittiği noktayı suyla ıslatıp yapıştırıyoruz ve ardında şişi içinden çekiyoruz ve ince ince bıçakla kesiyoruz herbiri bir nohut büyüklüğünde olacak şekilde ardından tüm bu küçük parçaları kızgın yağda kızartıyoruz.