her kadın güzel yemek yapmayı ister...gerçekten de yemek yapmak bir sanattır....beğendiğim ve denediğim güzel tarifleri sizlerle paylaşmak istedim...
28 Ekim 2008 Salı
FIRINDA MENEMEN
Oktay ustadan muhallebili kurabiye
HİNDİSTAN CEVİZLİ KEK
ETİMEKLİ PROFİTEROL
ÇİKOLATA TOPLARI
23 Ekim 2008 Perşembe
PATATES ÇANAKLARI
HAVUÇ TOPLARI
AĞLAYAN PASTA
21 Ekim 2008 Salı
PASTANE AY ÇÖREĞİ
DOMATES ÇORBASI
NESQUİKLİ TOPLAR
MİSKET KÖFTE
FIRINDA PATATESLİ KÖFTE
ETLİ LAHANA SARMASI
İTALYAN SALATA
20 Ekim 2008 Pazartesi
KAYISILI KURABİYE
18 Ekim 2008 Cumartesi
MOZAİK PASTA
HAMSİ BUĞULAMA
ANTAKYANIN MEŞHUR SİNİ KEBABI
HUMUS
GÜL TATLISI
SEBZELİ KARIŞIK SALATA
SEMİZ OTLU PATATES SALATA
oktay ustadan CEVİZLİ AÇMA(YORUMLAR GÜZEL DİYOR AMA BEN YAPMADIM)
16 Ekim 2008 Perşembe
TAHİNLİ AÇMA
YUMURTALI YEŞİL FASÜLYE KAVURMASI
PETULA
YUMURTALI ISPANAK
PİZZA HAMURU
15 Ekim 2008 Çarşamba
GALETA UNLU POAÇA
14 Ekim 2008 Salı
POAÇA İÇLERİ
SODALI PEYNİRLİ BÖREK
PATATESLİ OMLET selin çağlayan.comdan
KAHVALTI ÇÖREKLERİ selin çağlayan.comdan
PİRİNÇ SALATASI
TAHİNLİ SUSAMLI KEK pratik bayanlar.blogcu dan
KURTARICI KURABİYELER:)))
MUHALLEBİLİ KURABİYE
12 Ekim 2008 Pazar
GALETA UNLU KIYMALI POĞAÇA
BUMBADA PASTA
9 Ekim 2008 Perşembe
İYİ BİR PİLAV NASIL YAPILIR?
ETLİ BEZELYE
HAŞHAŞLI ÇÖREK
okay ustadan PİSİK UMACI:)
portakal ağacından KUZU ETLİ KAĞIT KEBABI
LOKUMLU KURABİYE
portakal ağacından KÜMBET PASTA
KRUVASAN,KATMER POAÇA
Malzemeler
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
20 gr yaşmaya (veya 1 yemek kaşığı kurumaya)
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı tozşeker
Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı kullandım)
Arasına; 75 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşatılmış)100 gr beyaz peynir
Yapılışı
Mayayı çok az ılık suyla erittim. Ilık süt, sıvıyağ, tuz, şeker, yumurta akı ve un ile ele yapışmayacak yumuşaklıkta hamur yaptım. Mayalanmasını beklemeden 8 parçaya ayırdım. Her parçayı tabak büyüklüğünde açıp, üzerine yumuşak tereyağından ince bir tabaka halinde sürdüm. Hamurları üstüste dizerek, her parçada bu işlemi tekrarladım. En üsttekine yağ sürmedim. Üstüste dizilmiş hamurları fazla ezmeden yavaş yavaş 60-70 cm çapına gelinceye kadar büyüttüm. Sigara böreği sarar gibi kesip, arasına peynir koyarak sardım. 30-40 dakika mayalandırıp, üzerine yumurta sarısı sürdüm ve 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirdim.
KURUTULMUŞ PATLICAN VE BİBER DOLMASI
KUMPİR
FASÜLYE DİPLEMESİ
İRMİK TATLISI...
YOĞURTLU PATATES SALATASI
KIŞ HAZIRLIKLARI
-
Bu sene pek bir şey yapamasamda yinede buzluğa fasulye ve patlıcan koydum geçen hafta.5 kilo taze fasulye aldım. Ayıklayıp içine 3 orta boy domates rendeledim. Bir tencerede orta ateşte faulyenin rengi dönene kadar kavurdum. Soğuduktan sonra 8 poşete böldüm. Ve buzluğa koydum.Patlıcan 4 kilo getirmiş annem bayrama gelirken.Bizim Kayserinin Yamula patlıcanı çok meşhurdur.Çok lezzetli olur. Karnı yarıklık 14 tanesini ayırdım. Geri kalanını küp şeklinde doğradım. tuzlu suda acı suyu çıksın diye yarım saat beklettim. Daha sonra bir petetenin üzerinde kuruttuktan sonra yağda kızarttım. Soğduktan sonra istediğim miktarlarda buluk poşetlerine doldurdum. Ve daha sonra yemek yapmak üzere buzluğa kaldırdım.Karnıyarıklık olanlarıda kızartıp o şekilde soğuduktan sonra 4 er adet buzdolabı poşetine koyup buluğa kaldırdım. 2 büyük bidon turşu kurdum.Bizim evde turşu çok sevilir.Hele oğlum bayılır.Anneciğim gelirken bana domates ezme turşusu getirmiş.Kısırın yanında çok severiz.Bu arada dolma biberleri temizleyip çiğ olarak buzluğa attım.Kışın çok makbüle geçiyor doğrusu.Aynı şekilde kalem biberleri de minicik doğrayıp poşetledim.